søndag den 17. maj 2009

The Army Way

For god ordens skyld bør jeg fordømme Obamas fortsættelse af Bush/Cheneys værste excesser. Jeg kunne sikkert fortælle en god historie om hvilken fantastisk udspekuleret plan Obama har for i sidste ende at gøre det modsatte af det, han gør...men det er, hvad det er. Det dumme årti fortsætter for fuld styrke.

Skuffet, men ikke overrasket. Særinteresserne i Washington D.C. er så stærke og systemet så trægt og tungt, at næsten ethvert politisk tiltag skaber sin egen støttekreds - med særlig tyngde i de distrikter og stater, som nyder godt af tiltaget - der vil udnytte systemets indbyggede muligheder for på den ene eller anden måde at kaste grus i maskineriet, hvis en majoritet prøver at nedlægge tiltaget.

Sammenhængen mellem de amerikanske krige, torturprogrammet og Obamas ynkelige retræte på borgerrettighedsområdet ligner meget. Hæren, efterretningstjenesterne og de politikere, der støttede skidtet, er nødvendige for at føre krigene til ende, og skal derfor nusses. Derfor f.eks. udnævnelsen af den torturelskende hårdhændede McChrystal til øverstkommanderende i Afghanistan samtidig med fortsættelsen af krigsretssystemet i Guantanamo.

Kort sagt: For at føre Bush's krige må Obama føre Bush's politik.

Og man kan jo ikke bare trække sig ud, vel? Vælgerne stemte jo på krig i Afghanistan, med åbne øjne. Så selv om Det Republikanske Parti ligger i ruiner, fortsætter Bush/Cheney-administrationens politik som følge af det amerikanske politiske systems afsindige inerti, og Reagan er alt andet end fortid.

0 kommentarer:

Send en kommentar