tirsdag den 19. maj 2009

S&P 500

Fortjenesterne på aktieindekset Standard & Poor 500 siden 1935:

Skulle mene, at ovenstående til en vis grad berettiger mine mistanker om en aktieboble. Eller bare et overvurderet marked. Det hele baserer sig på den formodning, at markederne vil "rette sig". Tilbage til udgangspunktet, som i et skuespil af Beckett eller en sitcom. Not bloody likely.

7 kommentarer:

 1. Hvordan kan der være en boble, når der er mangel på finanser til at købe aktier for?

  SvarSlet
 2. Det er der heller ikke...det er ikke et spørgsmål om mangel på penge, men et spørgsmål om, at bankerne ikke vil låne dem ud - hvis det er det, du mener.

  SvarSlet
 3. @anonym: Der sagtens være en boble, hvis alle så vældig gerne vil tro på, at NU vender det, NU går det den rigtige vej. Personligt er jeg ikke i tvivl om, at de danske pengeinstitutters aktier pt er ramt af en boble, der ikke har hold i virkeligheden.

  Men at alt går rigtig godt, det er jo i den grad den forestilling, alle finansvirksomhedernes kommnikationsafdelinger gerne vil italesætte. I modsætning til den foregående boble, så bliver den bare ikke så voldsom og så insisterende.

  Men jeg smider ikke hele min pension i aktier før engang efter sommerferien, når/hvis markedet til den tid er opadgående igen.

  SvarSlet
 4. Definitionen på en boble er vel, at det er pålydende værdi, som ikke bæres oppe af et økonomisk fundament. Jeg ved ikke, om det er et krav, at værdien skal gå opad, før man kan kalde det en boble, men jeg kan i hvert fald se, at aktierne ikke er det værd, de handles for...så jeg gætter på, at det her er spekulation eller godtroenhed.

  Jeg vil egentlig gætte på, at pengene flygter til amerikanske statsobligationer og andre landes. Lige nu er det vel et spørgsmål om, hvordan man taber færrest penge...

  SvarSlet
 5. Det kan vel aldrig være en aktieboble, når der ikke er 'ekstra' penge i omløb til at få kurserne til at stige. Ingen store investorer har noget at købe for, man kan ikke låne, ingen kan geare...

  SvarSlet
 6. Hvordan kan du se at aktierne ikke er det værd de handles for ?

  Hvis pengene flygter til amerikanske statsobligationer, skulle aktierne jo falde.

  SvarSlet
 7. Hvordan kan du se at aktierne ikke er det værd de handles for ?En investering har pålydende værdi efter sit afkast. Ifølge grafen giver de 500 største 10% afkast af tidligere, men er kun faldet med lidt over 40% i værdi. Det må så være på den formodning, at de snart tjener penge igen.

  Hvis pengene flygter til amerikanske statsobligationer, skulle aktierne jo falde.Efter aktierne falder.

  SvarSlet