EU bruger millioner på propaganda, der skal overbevise borgerne om, at de som europæere er en del af et fantastisk projekt. Men EU spænder ben for sig selv, når journalister og borgere ikke kan finde rundt på fællesskabets hjemmesider.Så har jeg næsten citeret hele indlægget...
Nu har en flok ihærdige forskere lavet en overskuelig hjemmeside, www.votewatch.eu, der gør danskerne og andre europæere klogere på EU. Hvis du endnu ikke har været et smut forbi hjemmesiden, så kan det anbefales. For eksempel har tjenesten en opgørelse, der viser, at Venstres nuværende medlemmer af EU-Parlamentet stemte sammen med deres gruppeflertal i omtrent 95 procent af alle afstemningerne. Set i lyset af, at Venstres nuværende spidskandidat har lovet at stemme for danske holdninger og ikke for den liberale gruppes holdninger, så er det meget interessant.
Det er ydmygende for EU, at det er overladt til en flok uafhængige forskere at lave den slags tjenester.
Kald mig gerne kynisk, men formålet med sådan en side er at gøre det nemmere for borgerne at følge med i, hvad der foregår nede i Strasbourg og Bruxelles, og centerpartierne har ikke ligefrem vist den store vilje i det henseende...
Når Pia Kjærsgaard og Villy Søvndal stemmer i folketingssalen, er resultaterne altid offentligt tilgængelige.At parlamentet ikke har taget sig sammen til at lave en sådan oversigt som Votewatch.eu mener jeg er en funktion, ikke en fejl. Jeg anser gennemsigtighed for at være det vigtigste emne for hele EU. Det er derfor, jeg mht. retten til internet stejlede over for en så tydelig indblanding i straffelovgivning: Hvis den mur falder, så vælter det ind med særinteresser, som der ikke vil være en jordisk demokratisk chance for at holde styr på - ikke med det elendige system, vi har nu.
Sådan er det ikke, når de folkevalgte politikere stemmer i Bruxelles og Strasbourg.
Men i dag vedtog Europaparlamentet et forslag fra Junibevægelsens Hanne Dahl, der vil indføre elektronisk afstemning på alle afstemninger i parlamentet.
Det gør det muligt at se, hvilke politikere der har stemt hvad. Systemet har indtil i dag kun været brugt til et fåtal af afstemningerne i Parlamentet – og dermed ved man reelt set ikke, hvem der har støttet mange af forslagene. (...)
Der var dog ikke flertal for, at reglerne også skal gælde for afstemninger om de mange ændringsforslag; eller ved afsteminger i parlamentets udvalg.
I ved, hvor I skal sætte jeres kryds...
---
Også.
0 kommentarer:
Send en kommentar