mandag den 27. august 2007

Gonzales, spekulationer

Gonzales træder tilbage. Men hvorfor? Ingen grund overhovedet er givet. Umiddelbart kan jeg kun se to måder at gribe skandalen om fyringen af de offentlige anklagere an: Enten træde af, så snart skidtet kommer op til overfladen, for at redde noget af administrationens omdømme, eller også blive der så længe som overhovedet muligt, for at blokere og forsinke undersøgelserne.

Da det første ikke skete, var strategien at blokere så længe som muligt. Derfor kan det være at der var noget som administrationen ikke kunne holde nede længere, og det er også i det lys, man skal se Roves tilbagetræden. Som Cenk Uygur forudsagde, så måtte Rove træde tilbage før Gonzales for ikke at se ud som om han var på flugt fra senatshøringerne.

Men jeg kan ikke få det til at gå op. Undersøgelserne af Rove og Gonzales både kan og bør fortsætte, uanset deres nuværende status. Det er muligt at administrationen spekulerer i denne retning, og vil presse på for at få høringerne stoppet. Bush har således villet gøre sine venner en tjeneste.

Men hvad mere er: Der er så meget skidt og møg i Justitsministeriets arkiver, at en ny og retskaffen justitsminister hurtigt vil kunne udlevere nok materiale til at sætte hele juntaen bag lås og slå. Det var derfor Gonzales var uvurderlig. Sandsynligvis vil Bush så foreslå en ny Gonzales, det er hans eneste mulighed, men senatet vil afslå, hvis de har et hoved på. Så er der lagt op til endnu en hårdknude mellem administrationen og senatet, og Justitsministeriet vil fortsætte uden justitsminister et stykke tid. Hvordan undersøgelser og høringer vil pågå i en sådan situation ved jeg ikke.

Selvfølgelig behøver intet af det her at give mening.

0 kommentarer:

Send en kommentar