mandag den 5. maj 2008

Berlingskes manglende substans

Dum leder i dag om Obama.
Der skal stadig et mirakel til, hvis Hillary Clinton skal vinde sit partis nominering, men »miraklet« kan stadig indtræde. Ikke mindst fordi jo længere tid, valgkampen varer, jo svagere fremstår Obama.
Nej, tværtimod. Obama holder skansen, mens Hillary taber popularitet.
De seneste meningsmålinger viser, at Clinton vil have langt større chance for at slå republikanernes McCain.
Nej. Et lille vink: Lad være med at skrive en leder på baggrund af en enkelt meningsmåling. I kan hurtigt komme til at ligne idioter.
Den mere seriøse del af problemet ligger i, at Obama har haft endda meget svært ved tidligt nok at definere en politik på væsentlige områder.
Den mere seriøse del af problemet ligger i, at Berlingskes lederskribenter ikke gider læse om emnet: barackobama.com/issues
F.eks. Obamas idealistiske tilgang til international politik, hvor hans grundtanke i begyndelsen af valgkampen var at tale med alle – også diktatorer – for at få en dialog i gang. I virkeligheden en naiv tanke, som der måske i en ideel verden kunne komme noget ud af. Men også let at skyde ned for erfarne personer som Clinton og McCain, fordi sådan foregår international politik og diplomati ikke.
Den naive tanke er at Bush's ultimatumdiplomati, hvor modparten skal gå med til éns krav før man taler sammen, virker. Det er derfor onde udenrigspolitiske eksperter som Zbigniew Brzezinski og Fareed Zakaria støtter Obama.
Obama er uerfaren i politik, og det vil tage ham lang tid at finde sine ben.
Obama har årelang erfaring fra senatet i Illinois.

Man mangler substans, når man påstår at nogen mangler substans, og man ikke selv gider forske i disse påstande.

---

Når nu jeg er i gang med tante B ... de dominerende emner i Berlingske for tiden er 68'erne og Blekingegadebanden. Der er ikke så meget at sige til at den sorte fløj sidder på diskursen om nutidens problemer, når de blå kun dvæler ved tiden der var.

0 kommentarer:

Send en kommentar