lørdag den 31. maj 2008

Det kryber

S går til angreb mod VKOs krybende privatisering af sundhedsvæsenet. På tide. Behandlingsgarantierne fik det forventede resultat; at privathospitalerne tjener kassen.

For at gøre det klart, så er det ikke det private, jeg er imod, men det privates økonomiske ineffektivitet sammenlignet med det offentlige, samt udhulingen af dennes arbejdskraft. Når de offentligt ansatte sygeplejersker er bagefter de privat ansatte i løn, så må den sættes derefter, ellers siver folk over til det statsfinansierede private. Man er jo ikke idiot.

Det er først, når man skubber et lag af forsikringer ind mellem patient og pleje, at det for alvor bliver både dyrt og dårligt. Så hvis regeringen på ærlig vis kan bevise at staten får lige så meget for pengene i det private som i det offentlige, så støtter jeg det gerne. Venter spændt.

Det er for i øvrigt noget komplet wank, når OECD sammenligner sygeplejerskearbejdet med andre jobs, baseret ene og alene på uddannelseslængde. Jeg kunne ikke være sygeplejer - det er for hårdt mentalt. De skal sammenlignes med sygeplejersker i det private, færdig. Men OECD ved vi godt hvor vi har.

---

Mon ikke vi også får mere at høre til Venstres sundhedsordfører Birgitte Josefsen, der vist er nem at hyle ud af den. På Henrik Sass' anklage om, at privathospitaler får flere penge ud af at behandle en arbejdende med virksomhedsbetalt sundhedsforsikring end en førtidspensionist uden, svarer hun:
»Ja, men ved du hvad. Vi kan aldrig lave et samfund med millimeter retfærdighed. Så går alt i stå. Så synes jeg, at Henrik Sass skal flytte ud i det yderste hjørne af Rusland. Eller til et andet sted, hvor det er diktaturet, der styrer. Vi gør alt for at få produktiviteten i sundhedsvæsnet op – og det er sket.«
Sass er en kommunist.

0 kommentarer:

Send en kommentar