mandag den 26. maj 2008

Præsidentvalg, spekulationer

Udenrigsminister Rice:
"If we don't get it right in Iraq, if we leave Iraq prematurely, then we're going to empower Iran," Rice said on Friday in an interview with CNBC's "Closing Bell with Maria Bartiromo.
Jo tættere det amerikanske præsidentvalg kommer på, jo mere nervøse vil Bush/Cheney-administrationen være for en sejr til Obama, der måske kunne finde på at spolere mesterværket ved at trække soldaterne ud af Irak. Så vi kan vente en del flere påmindelser fra administrationen til amerikanerne om at en stemme på Obama er en stemme for tilbagetrækning, mens en stemme på McCain er en stemme for at blive. Det passer sikkert Obama fint.

Meningsmålinger begynder først at give mening en halvanden måned før valgdagen, hvor vælgerne begynder at orientere sig. Indtil da er det kun nørder som mig, der lægger mærke til hvad der foregår. Det, man derfor skal lægge vægt på inden da, er holdningerne til de grundlæggende temaer, hvor demokraterne er så langt foran, at det må gøre ondt helt tilbage til Hoover. Republikanernes eneste chance for at vinde er at svine Obama til, at gøre ham for underlig til manden på gaden, som det skete med Dukakis. Jeg tror ikke det lykkes, Obama er for dygtig; til gengæld er han sort.

En sidste mulighed for republikanerne er også at bruge den seneste afgørelse fra den republikansk dominerede højesteret, der tillader stater at kræve foto-ID af vælgere, til at holde folk uden kørekort - fattige - fra at stemme. Det kan godt flytte et par procent.

Det er til gengæld også muligt at sadristerne vil optrappe angrebene mod de amerikanske styrker i Irak for at påvirke valget. Ja, hvorfor ikke? De følger faktisk med. Osama bin Laden kunne jo ikke nære sig for at blande sig sidste gang, hvor han gav Bush en hjælpende hånd.

Lad mig påpege at jeg er skideklog.

3 kommentarer:

 1. Obama's akilleshæl er uanset hvorgerne obama lejren vil snakke race at han er en nobody i amerikansk politik uden track record og uden ret meget andet i posen en et løst defineret projekt om change.

  Den kanpange type obama forsøger virkede for Bush jr. men her skal det huskes at Bush sn. for de fleste amerikanere var en af de bedste på posten. Obama's sponsor er John Kerry der ikke ligefrem er en national helt.

  Hvis McCain vælger en økonomisk tung VP kandidat og afholder sig fra den smædekampange Obama's stab er forberedt på er der formeteligt stadig 60-40 i McCain's favør.

  Ud af Irak er et meme for de loyale demokrater, det er ikke så vigtig en ting udenfor at det kan vinde valg på egen hånd.

  SvarSlet
 2. lige for at klarligge det når jeg sammenligner den kanpange Obama føre med Bush Jr's. Så mener jeg den ide om at man føre kampange imod den afgående president og ikke ens direkte kandidat.

  SvarSlet
 3. et løst defineret projekt om change.

  Læs og bliv klog: barackobama.com/issues

  Bush sn. for de fleste amerikanere var en af de bedste på posten.

  Bush Sr blev stemt ud efter en periode. Så nej.

  Hvis McCain vælger en økonomisk tung VP kandidat og afholder sig fra den smædekampange Obama's stab er forberedt på er der formeteligt stadig 60-40 i McCain's favør.

  Ikke ifølge meningsmålingerne.

  Så mener jeg den ide om at man føre kampange imod den afgående president og ikke ens direkte kandidat.

  Jo, når McCains politik lægger sig så tæt op af Bush Jr, som han gør.

  SvarSlet