torsdag den 8. maj 2008

Det er ikke racisme

Jeg er i gang med at gennemgå Den Røde Skoles mange forslag (PDF), men må lige tage denne her for sig, som også har været lidt i pressen:
Der skal iværksættes programmer, som via kvoter sikrer, at danske børn og unge blandes med børn og unge med anden etnisk baggrund i alle daginstitutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner. Det betyder helt konkret at det frie institutions- og skolevalg skal indskrænkes nogle steder i Danmark. (...) Vi skal udnytte klassekammerateffekten.
"Klassekammerateffekten" er bl.a. tæskehold til børn i 3. klasse. Jeg kender par, der stemmer R eller SF, og som har sat himmel og jord i sving for at få deres børn på en hvid skole. De gør det, fordi der er megen vold i indvandrerskoler. Det er bandekultur, der går ned til selv de små klasser. Det er ikke fedt.

Så kvoteforslaget vil faktisk forhindre de forældre, der ikke har råd til en privatskole, i at lade deres børn vokse op i et miljø, der er så fredeligt som muligt. Igen: Det er ikke racisme eller chauvinisme. Det er vold. Det er af samme grund nogle småbørnsforældre flytter væk fra Nørrebro; de ønsker ikke at deres børn skal vokse op i et sådant miljø.

Det er fucked, men sådan er det. Og jeg synes ikke det skal gå ud over dem, der hverken har råd til privatskole eller til at flytte. På lang sigt vil skolekvoterne også forstærke ghettodannelse, med mindre politikerne vil lave kvoter for hvem, der skal bo hvor. Og det vil være langt mere fucked.

2 kommentarer:

  1. Det er ikke racisme, at folk flytter deres børn væk fra skoler, der har den slags problemer.

    Men det er racisme at sætte entydigt lighedstegn mellem mobning, vold og kriminalitet og så etnisk herkomst. Danske skoler havde den samme type problemer, længe før de havde indvandrere, hvilket en lang række børne/erindringsbøger af den type, danske skole- og gymnasieelever blev sat til at læse i 80erne da også vidner om ...

    SvarSlet
  2. Det er rigtigt. Forfærdelige bøger...

    En af parrene gjorde det først efter en lang samtale med en pædagog på skolen på Nørrebro, som selv havde været ude i skidtet da han var mindre, og nu var ansat der. Han vidste hvad han talte om, og det var egentlig trist at han på en måde skulle vende folk bort fra den, han tidligere var.

    SvarSlet