torsdag den 8. maj 2008

Orwells Død 2

Item no. 1: Under dække af Londons "antitrafiktrængselslove" vil Storbritannien videregive alle CCTV-optagelser til USA, hvis de spørger pænt med reference til antiterrorlovgivningen, uden mulighed for tilsyn af britiske borgerrettighedsgrupper og domstole, fordi disse ikke er bosat eller har hjemmel i USA.

Item no. 2: Storbritanniens CCTV-net, der er verdens mest omfattende, har ikke reduceret kriminaliteten eller øget opklarelsesraterne væsentligt. Detective Chief Inspector Mick Neville fra Londons Met Police: "It's been an utter fiasco."

---

Nogen gange siger man, for argumentets skyld, at der er noget man ikke forstår, selv om det kun er for at påpege modpartens selvmodsigelser. F.eks.: Jeg forstår ikke, at det kan styrke demokratiet i EU at indføre den nye traktat uden folkeafstemninger, når nu de fleste gerne vil have dem. Selv om jeg udemærket forstår hvorfor regeringerne gør det; det er blot dem, der fører et uærligt argument.

Men jeg kan virkeligt ikke forstå hvorfor folk i al almindelighed ikke hidser sig mere op over sager som disse. Det er, som om man har svært ved at trække en lige linie fra borgerrettigheder til samfundet i dag. Eller at den totalitære stat ikke er så skræmmende længere, nu Den Kolde Krig er forbi. Ingen anelse. Beats me like a baton stick.

0 kommentarer:

Send en kommentar