lørdag den 9. juni 2007

Gaspose

Notits til den kølige krig. Det hele virker som endnu en af det militær-industrielle kompleks' sorte brønde, et bundløst hul at kaste penge ned i. Hvorfor ellers bruge milliarder af dollars årligt og risikere international ophedning på noget, der ikke virker?

Ved Putin, at det ikke virker? Spiller han kylling med USA i den forsmåede russiske imperialismes navn, eller er han virkeligt bekymret? Des mere han puster og pruster, des mere vil europæerne søge at frigøre sig fra hans gasforsyninger, og Rusland har langt mere brug for Europa end omvendt. Så det er muligt at han vejer sin indenrigspolitiske støtte af mod økonomiske hensyn. Der er ingen, der har gjort mere for at svine Ruslands renommé til end Putin selv. Måske Europa burde spille kylling med ham lidt i stedet.

Tilføjelse: Jeg har intet imod selve forskningen. Det er faktisk fornuftigt, hvis det giver mening videnskabeligt (og ikke bare får budgettet til at svulme så dejligt). Teknologien udvikler sig uden at mennesket gør. Vi er stadig de samme små stammekrigere som vi var engang. Nu har vi bare ICBM'er i stedet for køller. Og verden ser ikke så lys ud fra den vinkel.

Det grusomme er når frygten for potentielle konflikter får os til at accelerere virkelighedens konflikter. Det er essensen af Bush's katastrofale doktrin om "præventiv krig". For eksempel: Indfør en politistat, for at undgå brevmappe-atombomben. Hvis nu. Invader Irak, for at undgå massedød ved angreb. Hvis nu. Hold den tredje verden i kaos. Det er det sikreste. Hvis nu.

Jeg frygter mest af alt frygten. - de Montaigne

0 kommentarer:

Send en kommentar