torsdag den 7. juni 2007

Storbritannien solgt

Prisen var ca. 40 milliarder £. Situationen er en aftale om militærleveringer, fast bestikkelse og kontraktpligtig fortrolighed mellem Storbritannien og Saudi-Arabien, der går tilbage til 1985. Så vidt jeg kan se, vil det også ramme Thatcher- og Major-regeringerne.

1. Det siger noget om, hvordan forretninger ofte bliver lavet med regeringer udenfor den vestlige sfære. Bestikkelse er normen, selv øverst oppe. Det er en af grundene til, at mange tredjeverdenslande kører ad helvede til.

2. At Storbritanniens regering valgte at være del af denne forretningsgang er torskedumt. Én ting er, hvad private gør i udlandet. Et andet er hvad staten selv står for. At involvere staten i lyssky aftaler er at tigge om at få sit land inficeret af korruption.

3. At Blair-regeringen har gjort alt hvad den kunne for at lukke undersøgelsen ned beviser #2. Når lovbrud bliver tilladt, bliver lovlydighedens barriere nedbrudt. Som borger i Storbritannien får man et signal om, at selv staten ikke overholder loven, så hvorfor skulle man selv. Staten er samfundets overjeg, og bør gøre sit for at holde id'et på plads.

4. Storbritannien bør tage de ekstra arbejdsløse og straks opsige aftalen, inden de helt mister selvrespekten. Heldigvis er Tony Blair i forvejen Storbritanniens mest hadede mand, så mon ikke folk smækker de to ting sammen og kommer videre i programmet, når han er smidt ud af 10 Downing Street.

Og til sidst: Saudi-Arabiens rigdom kommer fra Vesten. Vi betaler for olien, og både kapitalen og olien giver Saudi-Arabien et jerngreb om nosserne på Vesten. Atomkraft nu, tak.

0 kommentarer:

Send en kommentar