lørdag den 30. juni 2007

Stay alert

Berlingske/Ritzau: Bil eksploderer i Glasgow lufthavn.

Øjenvidne på BBC: "The car didn't actually explode. There were a few pops and bangs which presumably was the petrol."

Hvad man bør sige: "Stay calm and carry on as usual."

Hvad de siger:
"This latest incident reinforces the need for the public to remain vigilant and alert to the threat that we face at all times. I would particularly encourage all members of the public to report to the police anything suspicious."

Og på grundlag af noget, der ikke når IRA-årene til sokkeholderne, sætter de trusselniveauet op på det højeste.

Var det kun rastløshed, der fik Vesten til at dyrke frygten? Kontrasten til firserne er slående, hvor den kolde krig var rigeligt med drama. Hvad enten truslerne er reelle eller ej, er det ledernes pligt at få folk til at bevare fatningen. Det er dybt uansvarligt at hidse folk op på denne her måde. Men som en anden Guiliani forestiller de sig måske, at de viser lederskab ved at overdramatisere situationen. I'm Churchill, and so is my wife. Det er så gudsjammerligt banalt, som al politik har været siden årtusindeskiftet. Så meget drama, med så lidt substans. Det er vores tid.

2 kommentarer:

 1. Og på grundlag af noget, der ikke når IRA-årene til sokkeholderne, sætter de trusselniveauet op på det højeste

  Man kunne spagfærdigt indvende, at IRA som princip oftest gik efter at ramme repræsentanter for den britiske regering (politi, soldater eller politikere), mens islamistiske terrorister har vist deres vilje til at begå massemord på civile. Dette retfærdiggør vel til en vis grad det forhøjede terrorberedskab.

  SvarSlet
 2. Birmingham Pub Bombings?

  anyways. For det første kan jeg ikke se hvilken nytte trusselniveauet gør, ud over at skræmme livet af folk. Hvilket jo er det, som terrorisme går ud på.

  For det andet var de her fætre de værste amatører. Meget kan man sige om IRA, men de var ikke amatører. Så jeg kan ikke se hvorfor niveauet skulle forhøjes. Det må dog have bund i en kølig, rationel analyse af terroristernes færdigheder og materiel, og ikke bare pomp and circumstance, eller indenrigspolitik, hvis man skal være kynisk.

  For det tredje burde det højeste beredskab gemmes til den dag USA trækker sig helt ud af Irak. Når jihadisterne kommer tilbage til Europa, så skal du bare se løjer.

  SvarSlet