lørdag den 2. juni 2007

Italiensk

Mere om kontrolmanien. Pragtfuldt citat:

Hovedfilosofien er, at den offentligt ansatte - helt ned til manden på gulvet - skal dokumentere en effekt af sit arbejde. Det eneste sted, hvor den filosofi og det krav ikke gælder, er hos dem, der sætter alt dette i gang. De kan ikke dokumentere, at det har en positiv effekt.

Spørgsmålet er så hvorfor de gør det. Svaret er: Ideologi, ideologi, ideologi. Regeringen er økonomisk højreorienteret, og stoler simpelthen ikke på, at velfærdssamfundet kan køre godt. Det bliver misbrugt, går man ud fra, det kan ikke være anderledes. Det spøjse er, at mistanken er faldet på funktionærerne og ikke brugerne. Og at kontrollen mere går ud over sagsbehandleren i stedet for støttemodtagerne.

Men: Grunden til, at velfærdssamfundet kører så godt i Skandinavien er den tillid, der hersker mellem stat og folk. Længere sydpå er staten ikke din ven, den er din fjende. Den kommer kun i vejen, derfor er det nødvendigt at omgå loven for at få nogetsomhelst udført. Det kaldes også korruption. Som så fører til mere bureaukrati for at knægte korruptionen, som så igen fører til mere korruption. Det er den italienske dødsspiral.

VKO har ikke tillid til folket. Og det er en af de væsentligste grunde til at jeg vil stemme S ved næste valg. Dette land er bygget på tillid, det skal ikke hives fra hinanden.

0 kommentarer:

Send en kommentar