onsdag den 20. juni 2007

Hellige skrifter

En lille tilføjelse til mit indlæg om den amerikanske forfatnings skrøbelighed.

Mike Gravel er enig. Han er kandidat til den demokratiske præsidentnominering, men uden chance. Det er ligegyldigt. Han siger det samme som mig. Journalisten/aktivisten fra Take Back America affejer ham som en diktator i svøb, med det argument at Gravel ikke kender begrebet 'Bill of Attainder'. Journalisten er åbenbart ikke klar over hvor sølle sådanne artikler har slået til de sidste seks år. De har hverken stoppet Guantanamo eller nogen af de over 30-40 andre skandaler, som ville have væltet enhver svensk regering på et øjeblik. Og det er Gravels pointe.

Og læg mærke til titlen og kommentarerne på Crooks and Liars. Et decideret venstreorienteret publikum, der kalder Gravel en gammel, tosset gubbe, en farlig reaktionær, etc. Så dybt sidder tilbedelsen af forfatningen. Og hvad han sagde var, at forfatningen ikke er god nok.

Ikke god nok til at beskytte friheder og rettigheder, til at forhindre magtmisbrug og korruption.

Men C&L vender det hele på hovedet. For forfatninger er til for at beskytte nationen mod parlamentets excesser, det er ikke parlamentet, der er til for at beskytte forfatningen. Men ikke i USA: Der sværger de på den, de sværger at opretholde den, de sværger at beskytte den. Lige meget hjælper det, for systemet er i stykker, og forfatningen er systemets hjerte.

0 kommentarer:

Send en kommentar