mandag den 1. oktober 2007

Selvmål

USA forlanger med en ny lov, at alle containere bliver scannet, inden de kommer ind i landet. Det kan betyde, at danske havne skal investere i scanningsanlæg for flere hundrede millioner kroner.
Eller også betyder det at havnene giver udgiften videre til eksportørerne, som får lov at betale for at handle med USA. Det betyder mindre handel for USA. Sammen med de frastødende antiterrortiltag i amerikanske lufthavne, der driver forretningsfolk andetsteds, er der tale om alvorlig økonomisk skade på sigt.

Så med 9/11 har al-Qaeda fået USA til at slide sit militær i stykker, ødelægge sit ry, øge sin gæld, svække sin valuta, og nu også tære på sit forretningsliv. Og det er skam ikke Bush's skyld det hele, netop fragtscanningerne var et af 9/11-kommissionens forslag, som demokraterne valgte at implementere da de fik majoriteten i de to kamre. Alt i alt, megen større skade end noget nogen terrororganisation nogensinde kunne have drømt om at forvolde.

Sandsynligvis vil de europæiske havne blæse stort på fragtscanningerne. Vi får se om det stiger op til overfladen i den amerikanske presse.

0 kommentarer:

Send en kommentar