tirsdag den 29. juli 2008

Amerikanske tilstande

Selv om man er uenig med VKOs indvandringspolitik, så er det en dårlig idé at godte sig over, at EU-domstolen underkender et demokratisk flertal på temmeligt tvivlsomt grundlag. Det er principløst uden videre at acceptere en utilsigtet suverænitetsafgivelse, blot fordi dennes konsekvenser tilfældigvis stryger én med hårene. Næste gang kunne det jo være en af venstrefløjens mærkesager, det gik ud over.

Det er amerikanske tilstande, der er på vej; hvor domstolene har mere at sige i politik end parlamenterne. Og det er en af grundene til at valgdeltagelsen i USA er så lav, som den er. Igen: Jo mere magtesløst man gør det nære demokrati, jo mere korroderes selvkritikkens cirkel, og således bevæger vi os tilbage mod politisk apati, og derfra til autokrati. Ikke godt.

Alt er stadigt i demokratiets hænder: Vi kan altid melde os ud af EU. Men det burde ikke komme dertil. EU låser medlemslandene i "bestandige forhandlinger", og det er godt for freden, og særligt for EUs politiske styrke på det verdensøkonomiske område. En så god ting skulle nødigt splintres af dumme kendelser.

0 kommentarer:

Send en kommentar