lørdag den 19. juli 2008

"In times of universal deceit"

Jakob Brøchner Madsen er en "kontroversiel" professor. En lille artikel fra Politikens Tjek er fyldt med kontroversielle koncepter som:
Pessimismen skyldes, at der er bygget for mange boliger, mens efterspørgslen falder.

Lavere levestandard i vente

Boligpriserne påvirker resten af økonomien
Men hvad er dette?
I boligbranchen lever man af at være optimistisk.
Efterfulgt af en optimistisk udtalelse af en økonom fra Nykredit! Indikerer Tjek en mulig interessekonflikt? Har realkreditselskaber en interesse i ikke at være objektiv mht. deres eget skide marked?

Well, knock me down with a feather. I det mindste kan vi være glade for, at Brøchner plejer at tage fejl i sine forudsigelser. Ja. Lad os se hvad han har sagt:
Professor i nationaløkonomi ved Københavns Universitet Jakob Brøchner Madsen mener, at de store ubalancer i USA's økonomi med store underskud på betalingsbalance og statsbudget samt de kraftige fald i aktiekurserne og amerikanere, der har levet på kredit, vil bane vejen for en langvarig lavkonjunktur, der ville smitte af på resten af verden.

"Det er kun et spørgsmål om tid, før husboblen i Storbritannien brister, og det samme, tror jeg, også vil ske i USA," siger Jakob Brøchner Madsen.

Jacob Brøchner Madsen mener, at huspriserne i de kommende tre til fem år vil falde. Ikke voldsomt, mere end inflationen, for huspriserne er urealistisk høje i 2003 ifølge Jacob Brøchner Madsen.

Ifølge Jakob Brøchner Madsen ligger prisen i øjeblikket på brugte huse i Danmark ca. 30 procent eller lidt mere over prisen på nybyggeri. Så ifølge professoren har vi har en prisboble.
Tossesnak!

---

Lad os i øvrigt ikke glemme at Danmark, som et lille land med stor eksport, er ganske afhængig af den store verden. Så selv om vi har styr på finanserne og orden i regnskaberne, så hjælper det os ikke alverden, hvis vores eksportmarkeder går ned af bakke.

0 kommentarer:

Send en kommentar