fredag den 25. juli 2008

Også dig, Jeg?

OECD, der gerne går rundt og foreslår Danmarks topskat fjernet, fordi den hæmmer arbejdslysten så grusomt, har lavet en undersøgelse:
Danskerne er en nation af slidere, der arbejder mere end nok nogensinde før.

Gennem de sidste ti år er arbejdstiden hos de beskæftigede steget med mere en fem procent, fordi flere har overarbejde, og interessen for at være på deltid er faldet på markant vis. Det svarer til, at en typisk dansker nu arbejder 75 timer eller to uger mere om året, end for ti år siden.

Dertil kommer, at hele 190.000 personer er kommet i arbejde, og samlet set ligger Danmark derfor nu helt i top blandt europæiske lande med en arbejdsiver, der overgår stort set alle andre lande.

Det viser en omfattende international undersøgelse fra den vestlige verdens økonomiske samarbejdsorganisation, OECD, som LO har analyseret og opdateret med de sidste nye tal fra Danmark.
Ja, hvad skal man sige? De skandinaviske lande er lyslevende beviser på velfærdsstatens lyksagligheder, så enhver god markedsliberal må naturligvis understrege at der er tale om nogen ganske exceptionelle lande, der ophæver alle økonomiske naturlove ved deres kulturelle ensartethed. At det går så godt kan jo ikke være på grund af velfærdssamfundet: Det ved vi jo alle ikke fungerer i praksis, a priori, så det er der ingen grund til at diskutere.

0 kommentarer:

Send en kommentar