tirsdag den 29. juli 2008

Basra Bollox

JPs leder i dag er noget hø. Den postulerer, at de danske Irakstyrkers tilknyttede tolke aldrig var i livsfare, og at det hele var en mediestorm pisket op af de røde lejesvende i DR. Det skulle Moayar Ahmed Khalaf bare vide. Men han blev slået ihjel, fordi han var tolk for briterne. Sådan kan det jo gå.

Kan JP huske, at den danske styrke var stationeret i Basra? Og ved JP, hvordan det er gået i Basra, siden danskerne tog hjem?

09.12.07:
Yderligtgående muslimske kræfter er ved at tage magten i byen Basra i det sydlige Irak - området, hvor Danmark havde tropper indtil august.

(...)

Udenrigsordfører Søren Pind (V) påpeger, at den irakiske regering bad de danske tropper om at vende hjem. Samtidig skoser han oppositionen for, at den krævede tilbagetrækning.

- Oppositionen påstod, at det ikke ville have nogen konsekvenser at trække tropperne hjem. De har et medansvar, mener han.

Kvindedrabene bedrøver tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft (S). - Men det var ikke en opgave, som de danske soldater tog på sig at forhindre den slags. Til gengæld viser situationen, at når man sagde, at de irakiske styrker kunne overtage kontrollen, passede det ikke, siger Mogens Lykketoft.
25.03.08:
Der udbrød i dag hårde kampe i Basra i det sydlige Irak mellem den irakiske hær og medlemmer af Moqtada al-Sadrs milits, beretter øjenvidner.

(...)

Basra er Iraks næststørste by og en vigtig havn for udskibning af irakisk olie. Byen er skueplads for en indbyrdes strid mellem flere shiitiske grupper. Byen hærges desuden af kriminelle bander.
18.07.08:
Knap et år efter, at de danske soldater lukkede Camp Danevang i Basra for at tage hjem, er freden ved at vende tilbage til den krigshærgede by i det sydlige Irak. Situationen er nu så god, at Dansk Flygtningehjælp overvejer at vende tilbage med flere rådgivere, skriver Berlingske Tidende lørdag.

- Vi afventer, om situationen holder, og tager stilling efter sommerferien, oplyser chefen for Dansk Flygtningehjælps internationale afdeling, Arne Vågen.

Oplysningerne om den nye fred får Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, til at lægge pres på regeringen for at få sat gang i hjemsendelserne af de omkring 500 afviste asylansøgere fra blandt andet Sydirak.

- Vi vil bruge oplysningerne til at presse yderligere på, for at alle irakerne bliver sendt hjem, siger Søren Espersen til avisen.
Kunne det tænkes, at de danske styrkers regeringstro tolke flygtede fra Basra, fordi den blev overtaget af regeringsfjendtlige militser, der så tolkene som landsforrædere? Og at tolkene nu kan vende tilbage, fordi byen er kommet på regeringens hænder igen? Når selv Søren Espersen kan se udviklingen...

0 kommentarer:

Send en kommentar