fredag den 31. oktober 2008

Ang. Syrien

Interessant.
Israels fungerende premierminister Ehud Olmert vil snart genindlede indirekte forhandlinger med Syrien med Tyrkiet som mellemmand.

Det fremgår af samtaler mellem den danske udenrigsminister Per Stig Møller og Israel i denne uge. En dansk diplomatisk delegation har i løbet af ugen besøgt både Syrien og Israel og ageret som uformelt sendebud. Den israelske avis Haaretz citerede i går danske diplomatiske kilder for, at den syriske præsident, Bashar Assad, under et to timer langt møde med danskerne udtrykte stor entusiasme omkring fortsatte forhandlinger med Israel. Præsidenten var »meget seriøs« omkring forhandlingerne, sagde han til den danske delegation.
Dette er før USAs angreb på Syrien.
Udsigten til nye forhandlinger besværes imidlertid af det amerikanske luftangreb på syrisk territorium i søndags, der tilsyneladende havde til formål at få ram på en ledende ekstremist med bånd til al-Qaeda.
En af spekulationerne om motiverne for USAs angreb på Syrien er netop, at det var for at ødelægge mulighederne for fred mellem Syrien og Israel, og give Likud en hjælpende hånd i det forestående valg. Ville meget gerne se kommandogangen for ordren.

Per Stig er normalt gevaldigt dum at høre på, men det kan være ligemeget nu, for dette rehabiliterer ham, og mere til, i mine øjne. Selv om Syrien ikke fortjener nogen hjælp overhovedet, efter alt det lort, de hældte ud over os under Tegneseriekrisen. Bliver stadig forbandet af at tænke på det. På den anden side er det jo godt for Israel, og regionen i det hele taget.

Firs dage tilbage før en ny amerikansk administration.

0 kommentarer:

Send en kommentar