mandag den 6. oktober 2008

Personligt ansvar

JP langer ud efter Carina Christensen, der med ministerrokaden er løbet fra ansvaret for fiaskoen med svinetransporterne.
Folketinget kan afsætte en regering, og en regeringschef kan afsætte en minister. Derved kommer ansvaret umiddelbart til udtryk, men det komplicerer sagen lidt, hvis ministeren allerede er smuttet til et andet ressort, når regningen udskrives. Det er, hvad Carina Christensen har gjort. Hun er nu kulturminister, og hvad der sker og skete i hendes tidligere ministeriums ruiner, er hende inderligt uvedkommende, men skammeligt er det.
Men Lene Espersen var der først! Fra 24. september:
Dansk Folkepartis Peter Skaarup mener, at du løber fra dit ansvar for at implementeringen af politireformen har været en fiasko?

»Det er ikke rigtigt. Og det er måske heller ikke helt fair, når jeg ikke længere er justitsminister.«
Ikke helt fair, nej. For da hun blev interviewet, var det faktisk hele femten dage siden, hun havde været justitsminister. Det Konservative Folkeparti står nemlig for personligt ansvar.

Og så et shout-out til DF, der nok engang fremstiller sig i opposition til noget, som de i sin tid stemte for, og som viste sig at være en dårlig idé. Det må være pragtfuldt at være støtteparti: Man kan være på begge sider af den samme sag, afhængigt af hvordan den falder ud.

Og Socialdemokraterne? Skælder ud på computerspil. Jeg venter spændt på Karen Hækkerup. Hun kan godt, hvis det skal være.

0 kommentarer:

Send en kommentar