mandag den 27. oktober 2008

Måske underligt

Jeg kan heller ikke se megen anden grund til angrebet mod Syrien, end at det er for at hjælpe McCain. Men det forklarer angrebet rationelt; det behøver det ikke have været. En talsmand fra USAs hær har bekræftet aktionen.
A U.S. military official in Washington confirmed that special forces had conducted a raid in Syria that targeted the network of al Qaeda-linked foreign fighters moving through Syria into Iraq.

The Syrian government said four U.S. military helicopters attacked a civilian building under construction shortly before sundown Sunday, killing eight people in the village of Sukkariyeh -- about five miles inside the Syrian border.

"We are taking matters into our own hands," the official told the Associated Press Sunday, speaking on condition of anonymity because of the political sensitivity of cross-border raids.
Hvorfor anonymt? Var aktionen ikke godkendt ovenfra? Syrien er ikke Pakistan, grænsen er ikke Durand-linien, og der var ingen chance for, at aktionen bare kunne skjules. Er det for at give indtrykket, at USAs hær er ude af kontrol, eller den civile ledelse utilregnelig, og at Syrien derfor bør være meget bange, og adlyde?

Der foregår noget sprødt her. USAs tabstal i Irak er lavere end nogensinde (dog ikke irakernes), og de fremmede jihadi var aldrig det, medierne gjorde ud af dem. Jeg kan overhovedet ikke se nogen grund til, at USA slår til netop nu. Jo, valget. Men derfor behøver det ikke nødvendigvis være godkendt fra oven. Den irakiske regerings talsmand, al-Dabbagh, har anerkendt og godkendt angrebet, men spørgsmålet er, om regeringen var blevet oplyst om det på forhånd. Sandsynligvis ikke. Og hvad vil Iraks partier og fraktioner sige, og Iran?

Developing...

3 kommentarer:

 1. Der er da intet underligt i det. Du behøver ikke at fremkomme med de store konspirationsteorier.

  Der har været efterretninger om at tilstedeværelse af en vigtig AQ leder, der foretager angreb ind i Irak under dække af den syriske grænse, og forsynet med iranske våben.

  Hvis du lagde mærke til det, var det lige blevet oplyst fra Iransk side, at man vedgik sin støtte til "modstandsbevægelser".

  Så der er blot tale om et operativt mål der bliver opnået, samtidig sender man et signal til Syrien og ikke mindst Iran, Syrien; det kan have sin pris at samarbejde med Iran.
  Iran; vi holder os ikke tilbage for at angribe over grænser, læs det kan være jer næste gang.

  Det har intet med valget at gør.

  SvarSlet
 2. Balder, lol. Putin har det lidt svært med økonomien i øjeblikket, det er ikke så ligetil som Kaukasus. :P

  Det har intet med valget at gør.

  Som jeg skrev: USAs tabstal i Irak er lavere end nogensinde (dog ikke irakernes), og de fremmede jihadi var aldrig det, medierne gjorde ud af dem. Jeg kan overhovedet ikke se nogen grund til, at USA slår til netop nu. Jo, valget.

  Det "operative mål" giver ikke mening på dette tidspunkt i krigen, uanset om historien er sand eller ej. Terrorbekæmpelse med nålestiksoperationer fungerer ikke; denne aktion vil give AQ nye rekrutter, og ledere er der altid rigeligt af. Tilbage er der kun symbolikken, om hvilken du skrev:

  Iran; vi holder os ikke tilbage for at angribe over grænser, læs det kan være jer næste gang.

  Jeg er sikker på de ryster i bukserne. Sådan noget gør de selvmorderiske iranere jo. Det er lige dem.

  Nej, både Syrien og Iran kan se, at USA er på vej væk, og vil efterlade et Irak, der vil knytte sig til begge lande, og som også gør sit til at få USA ud inden 2011, presset af folkestemningen. Mission accomplished.

  SvarSlet