lørdag den 18. oktober 2008

Durban og det

Må hellere sige noget om Durban. Jeg mener ikke, at menneskerettigheder burde være del af FN overhovedet. Menneskerettighedsrådets rådne tilstand følger logisk af at gøre FN til et værdipolitisk organ, da de fleste lande i verden har slagside mod autokrati og undertrykkelse. Så klarer et simpelt flertal resten. Menneskerettighederne i FNs version ville have bedre af at stå udenfor møget: De er jo principper. Synes allerede, principperne er blevet udvandet af pro forma underskrifterne på deklarationen.

FNs vigtigste funktion er at være et verdensforum - et sted, hvor alle kan komme i tale med hinanden. Uanset hvor store fjender de er, så kan de jo støde ind i hinanden i korridorerne, uden at tabe ansigt, hvis der ikke kommer noget ud af det, eller ved blot at anmode om forhandlinger.

Som EUs udenrigspolitik er hæmmet af, at de europæiske lande ikke kan blive enige om noget som helst, så er FNs ditto tit paralyseret, pga. veto og hint. Fint med mig, for min mening er, at vestfalisk suverænitet bør være det bærende princip i international politik. Det følger af suverænitetens princip, at man ikke er forpligtet til at slække på éns egne værdier i forståelsens navn. Forståelsen sker alligevel ikke på regeringsplan; der er kun tale om diplomati. Danmark bør ikke boykotte konferencen, men møde op og gå hjem. Det er fint, og laver lidt larm. Bagefter kan vi så vende tilbage til verdens virkelige problemer.

1 kommentar:

  1. Ud af FN under de nuværende konditioner.
    Det må være målet for den frie Verden.
    Vi har intet til fælles med de forbrydere, der nu tegner FN.

    falkeøje

    SvarSlet