søndag den 19. oktober 2008

Substans

Carsten Agger kommenterer:
Gode borgerlige støtter McCain, for McCain er Borgerlighedens Stemme, og alle medier, der vover at antyde, at han måske kunne have et eller andet problem (eller to), er følgelig købt og betalt af de røde. Og så er han sort, og de sorte stemmer altid på de sorte. Eller noget.
Og linker til et læserbrev af Dennis Nørmark, der fylder på:
Nu kender jeg Mikael Jalving som en kompetent, borgerlig liberal kritiker
Bortset
fra det, lol...
Støtten til McCain bliver nemlig overraskende ofte nævnt i sammenhæng med en kritik af venstrefløjens forelskelse i demokraternes kandidat.

Derfor bliver McCain til ”vores fjenders fjende” og dermed til ”vores ven”. Hvis Villy og Helle kan lide Obama, så kan vi naturligvis ikke.

På den måde gør borgerlige debattører sig skyldig i nøjagtigt den samme idiotiske kassetænkning, som op igennem dette århundrede placerede venstrefløjen på den forkerte side af den moralske skillelinje. Ud fra betragtningen om, at alle, der hadede USA, Vesten og kapitalismen sådan generelt, var på rette vej, gjorde man sig venner med en række udemokratiske, terroristiske og menneskefjendske ideologer og grupper. Den moralske pil pegede altid i modsat retning af USA, og man støttede alt, hvad man så den vej.
Tja. Lur mig, om ikke de borgerlige ville have meget nemmere ved at støtte Hillary Clinton. For Barack Obama repræsenterer, alene ved sin baggrund, en multiracialitet, der i sig selv provokerer de nationalkonservative. Hans mor var en hvid agnostiker fra Kansas, hans far en sort muslim fra Kenya, han blev født på Hawaii, fik et arabisk mellemnavn, voksede op nogle år i muslimske Indonesien, og flyttede tilbage til USA, hvor han har levet siden.

Det er sgu da provokerende!

Og mest af alt siger det noget om højrefløjen herhjemme, hvis kritik mest går ud på, at Obama er en tomhjernet mediedarling, på trods af, at det er McCain, der ikke rigtigt har styr på det med økonomi og budget, og hellere vil tale om noget andet - f.eks. Obamas angivelige forbindelser til terrorister. Det er vel den slags substans, man foretrækker til højre nutildags.

2 kommentarer:

 1. Ja, jeg tror du har helt ret i, at Obama virker provokerende på de nationalkonservative alene ved sin multikultureller baggrund.

  Det er så også en grund til, at mange borgerligt-liberale i/fra den 3. verden er meget glade for ham - Mona Eltahawy, f.eks., som jeg henviser til her.

  Set fra en nationalkonservativ synsvinkel er en veluddannet, multikulturel Mr. Perfect med community background og topkarakterer fra Harvard som Obama vel en trussel - en slags Manu Sareen eller Kamal Qureishi på speed.

  Eftersom Obama nok i dén grad kommer til at skuffe venstrefløjen, hvis han bliver valgt (eller rettere sagt, de har ikke mange forventninger til ham) siger det noget om mange danske borgerligt-liberales irrationalitet, at de virkelig kan få sig selv til at støtte wingnut-fløjen i form af McCain og Palin fremfor den netop meget borgerligt-liberale Obama. Som om man bare er for bange for konsekvenserne af at erkende, at ham multi-kultien faktisk er den bedste.

  SvarSlet
 2. en slags Manu Sareen eller Kamal Qureishi på speed.

  lol, nice one.

  den netop meget borgerligt-liberale Obama

  Ja, jeg ved sgu ikke, der er forskellige felter. Han har det der med græsrodsorganisering og socialarbejde - kender du nogen danske borgerlige politikere, der har arbejdet med rodløse unge og hjemløse? Han går også meget op i gennemsigtighed og organisation. Men økonomisk borgerlig-liberal, det er han.

  FDR førte også valgkamp som centrumpolitiker. Det gjorde Bush faktisk også. Så vi får at se. Men McCain vil være en katastrofe. Valget er lidt som mellem Chirac og Le Pen.

  SvarSlet