søndag den 12. oktober 2008

Verden osv.

Jeg har ikke så meget at sige i øjeblikket. Verden bevæger sig i nogle retninger, der ikke har ændret sig stort i nogen tid nu.

---

USA. McCains kampagne spiller eksplicit på det stadigt mere koncentrerede had hos den stadigt mindre højrefløj. Det hænger sammen! Jeanne D'Arc Palin er skyldig i magtmisbrug. Vil tro, at nu, hvor McCain ser ud til ikke at blive valgt, vil Palins fjender i Alaskas Republikanske Parti gøre regnskabet op. What goes around, comes around.

Europa. Finanskrisen afslører - som så mange andre kriser - at der ikke er det store sammenhold i Europa. Nationaliseringsbølgen ruller videre.

Irak. Parlamentet fik rent faktisk godkendt loven om lokalvalgene - ved at undgå spørgsmålet om Kirkuk. Sådan skærer man den! Den irakiske stat har også overtaget betalingen af Iraks Sønner - indtil videre uden ulykker. Giv det et par måneder. Volden er stadig høj.

Afghanistan. Forhandlinger - forsøg på tilnærmelser - mellem Karzai og Omar, og nogle andre. Ikke nyt. Men opfattes af en eller anden grund som nyt i Vesten. Stig Møller synes at tro, at der forhandles om overgivelse. Ikke vores, altså. Jeg forventer intet, situationen er ikke til Kabuls fordel. NATO skal åbenbart til at ødelægge opium i stor stil. Jeg forudser ingen problemer. Jo, måske med Karzais bror. Vinterens komme vil dæmpe volden. Sidste udkald?

Finanskrisen. Almindelige virksomheder har meget svært ved at få korttidslån. Sandsynligvis fordi bankerne ikke har kapitalen. Folk i ellers sunde virksomheder vil blive fyret. En sjov mekanisme i afgearingen får dollarens værdi i vejret.

Pakistan er ved at gå konkurs. Ugodt. Er der en Verdensbank til stede? H/t RasmusE.

---

Så dramatik i samme retning. Her lidt musik i stedet.

0 kommentarer:

Send en kommentar