lørdag den 9. august 2008

Guns of August

Sweet. I keyboardkrigene om Syd-Ossetien skuffer hverken Uffe eller Fogh - skønt Fogh, forfriskende nok, indrømmer at han ikke ved noget om sagen:
Selv om Anders Fogh Rasmussen siger, at det svært at »sætte sig ind i baggrunden« for konflikten i den prorussiske udbryderprovins, så kan det ikke retfærdiggøre Ruslands angreb, mener statsministeren.
Nej, det kunne ikke tænkes, at der var noget i baggrunden, der kunne retfærdiggøre Ruslands angreb. Selv om det selvfølgelig var Georgien, der efter mange ugers små grænsetræfninger med syd-ossetierne eskalerede konflikten ved at sønderbombe Tskhinvali. Whatever. Nu mangler vi bare Søren Pind. Til gengæld har vi McCain, der - som ved Nordkorea - er mere krigerisk end Bush/Cheney-administrationen:
"Sen. McCain is clearly willing to note who he thinks is the aggressor here,” [Scheunemann] said, dismissing the notion that Georgia’s move into its renegade province had precipitated the crisis. "I don't think you can excuse, defend, explain or make allowance for Russian behavior because of what is going on in Georgia.”
...sagde altså Randy Scheunemann, McCains udenrigspolitiske toprådgiver, og tidligere lobbyist for Georgien. I shit you not.

Altså: Eftersom det på gældende tidspunkt ikke er klart hvem, der gjorde hvad, så burde man holde sin mund, før man ved mere. At ovennævnte politikere alligevel ikke holder sig tilbage - og måske nøjes med at "opfordre til tilbageholdenhed" i stedet - viser, at dette drejer sig om at have valgt side på forhånd.

Men at lade det storpolitiske spil afhænge af etniske stridigheder i små, dumme lande, er prøvet før, uden særligt gode resultater.

---

Mere McCain her.

1 kommentar:

  1. "Altså: Eftersom det på gældende tidspunkt ikke er klart hvem, der gjorde hvad, så burde man holde sin mund, før man ved mere"

    Bestemt!

    Og et citat fra antivestlige Guardian gør jo ikke ordene mere troværdige.

    SvarSlet