mandag den 18. august 2008

Specificér!

Raapil skriver om en meningsundersøgelse af pakistanere, og stridspunktet er spørgsmålet om indførelse af "striks sharia". Problemet med disse undersøgelser er, at sharia er så mange ting, og at graden af intolerance ikke kan indfattes i et enkelt spørgsmål. For eksempel er det også sharia at overholde ramadanen, spise halal-slagtet kød, holde sig fra bacon og alkohol, osv. Så der burde være en række spørgsmål i stedet, på formlen: Mener du, at [X] bør indføres ved lov? Hvor X så kan være:

At kvinder skal gå seks fod bag mænd.
At de ikke må køre bil.
At de skal gå i burka/nikab/whatever.
At tyveknægte bør få hånden hugget af.
At utro bør stenes.

Og mere i den stenalderdur.

Hvad undersøgelsen desværre viser er, at pakistanere stadig mener at problemerne med de militante skyldes at USA har presset Musharraf til at presse de militante, der så bare har slået igen. Det er bollocks, men svært at gøre noget ved, idet ethvert pres udefra kun vil bekræfte vrangforestillingerne. Men Musharrafs tilbagetrædelse kan ikke skade; nu mister de i hvert fald den undskyldning.

Til sidst er der at sige, at hvis pakistanere virkeligt ville have et kalifat, så er der et parti at stemme på: Muttahida Majlis-e-Amal. Men de fik 2,2% sidst.

3 kommentarer:

  1. det er da godt, der er et parti at stemme på, så - så kan man se, hvor meget eller lidt tilslutning, de har.

    Men de er så nok ikke enige med Hizb-ut-Tahrir, der gerne vil have et kalifat, men en anden slags kalifat, lidt henefter de glade dage på venstrefløjen i 1970erne (hvis nogen kan huske - alle bogstavkombinationerne, mener jeg).

    SvarSlet
  2. Tak for din præcisering, K.

    SvarSlet