torsdag den 21. august 2008

Data

Jeg har set mit snit til at krydsreferere strafferetlige afgørelser pr. oprindelsesland med folketal efter oprindelsesland, efter Danmarks Statistiks optegnelser for 2006. Kun for at puste til fremmedhadet, I kender jo mig.Data fra dst.dk, Statistikbanken/Befolkning og Valg/Udlændinge/KRBEF3, og Statistikbanken/Sociale forhold/Retsvæsen/STRAFNA1.

Ok: Forbehold for data for kun et enkelt år, så upålideligt mht. de små nationer. Der er heller ikke skelnet mellem alvorlige og mindre alvorlige forbrydelser. Og, så vidt jeg forstår, så medtager dette ikke efterkommere, kun indvandrere - plus turister og gæstearbejdere. Alle, der er født et andet sted, og som er blevet dømt for noget i Danmark. Indfødte danskere markeret med rødt til sammenligning. Hvis det pågældende land har over 5,000 indbyggere i Danmark, så i lysere blåt. Hvis over 20,000, så tyrkis - forstået som skelnen mellem store og meget store indvandringslande. Tyrkiet er i en klasse for sig, med 55,000 statsborgere i Danmark. Ved ikke hvorfor DST stadig siger Tjekkoslovakiet.

Så tak til Europas vise herrer for Bulgarien og Rumænien i EU. Skidegodt. Data fra 2006 er endda før de kom med. Ellers viser dette:

1. At der er stor forskel på de enkelte lande.
2. At der er store problemer med pakistanere, tyrkere, libanesere og irakere, som alle har, eller har haft, stor indvandring til Danmark.
3. At bosniakker er ok indvandrere, islam eller ej. Bedre end grækere og kroatere...
5. At indonesere er meget flinke. Selv om de også er muslimer. Men lille nation (927 statsborgere), så forbehold.
6. At islændinge aldrig laver noget kriminelt. Eller aldrig bliver dømt for det. Hvad mon det går ud på?

3 kommentarer:

 1. "At indonesere er meget flinke. Selv om de også er muslimer."

  Dette er ikke nødvendigvis korrekt.

  Mange indonesere er muhamedanere, men der er også en hel del kristne, hinduer og andre religioner.

  Desuden er (var?) den indonesiske udgave af muhamedanismen i sammenligning med den variation der findes i en del andre lande af typen islam light.

  SvarSlet
 2. Ja, det er ikke nogen skudsikker måling af islam kontra andre religioner. Egypten har f.eks. en del koptiske kristne, og både Thailand og Filippinerne har muslimske mindretal. Afghanere er også muslimer, og opfører sig åbenbart bedre end kroatere og makedonere.

  Så ja, det er overfladisk, men sjovt at se. Rumænere og bulgarere kan nok forklares med deres organiserede tiggere, men det kan man ikke se. Den største mangel er, at der ikke samles data på efterkommere, hvilket jeg mere er en del mere vigtigt.

  SvarSlet
 3. Islændinge er dygtige!
  Peter Buch

  SvarSlet