tirsdag den 12. august 2008

Varm luft

Thorning forsøger at se benhård ud. En rigtig general: Til højre, til højre, luk flanken!

Beregnende og gennemskueligt.

Hendes fortolkning af gårsdagens krig er denne: At Rusland overfaldt Georgien. At det er en russisk optrapning. At Bush har håndteret dette godt. At det bør fordømmes hårdt.

Så lad os få det på det rene: Optrapningen var georgisk. De begyndte. Og de begyndte ved at bombardere Tshkinvali i grus, med et ukendt antal døde civile. Dette efter en uges små træfninger med syd-ossetiske styrker.

Denne ubelejlige sandhed ødelægger selvfølgelig billedet af et ensidigt aggressivt Rusland, hvorfor den er forsvundet ned i Hukommelseshullet, åbenbart for samtlige danske politikere.
"Desværre får kamphandlingerne foreløbigt den konsekvens, at Georgien formentlig ikke kommer med i Nato. På den måde har russerne fået det, som de vil have det. Det er en meget sørgelig situation, for Georgien er ikke det eneste grænseland, som Rusland er optaget af," siger Helle Thorning-Schmidt med tanke til Ukraine.
At ville have et land med underlige grænser og etniske konflikter, der griber ind bag hovedmodstanderens territorie, med i egen forsvarsalliance, er dårlig stil, med mindre man vil konflikten. Dette burde være eftertrykkeligt bevist ved at det var Georgien, der eskalerede konflikten til krig. Det er så basalt, som noget kan være i sikkerhedspolitik. For fanden da. Og det er grunden til at lande som Frankrig og Tyskland er lunkne ved Georgiens medlemskab.

Det er ikke fedt for Danmark at vores politikere er for dumme til at forstå det.

Med mindre
- dette ikke er andet end tomme ord, valgflæsk, varm luft og vindfrikadeller. Georgien har nu fundet ud af hvor meget sådan nogle er værd: Ingenting.

Tap that ass!

0 kommentarer:

Send en kommentar