tirsdag den 17. juli 2007

Dum diplomat der

Denne diplomat.

man [må] forstå, at russerne stadig er ved at komme sig over ikke at være en supermagt mere.

Russerne er ikke ved at komme sig, tværtimod. Tjetjenien burde have været rigeligt bevis for det, oveni det kan vi lægge Ukraine, de baltiske lande, mordene på dissidenter både indeni og udenfor Rusland, oppositionens snigende ulovliggørelse, og jerngrebet om medierne. Om diplomaten er ærlig og dum, eller noget andet, ved jeg ikke. Måske han bare ikke følger med.

Tværtimod føler landet sig presset og omklamret af NATO, EU og USA's kommende missilskjold. Og den sidste ting der er brug for er mere pres.

Bavl. Putin udnytter det til at styrke sin indenrigspolitiske profil. Det er klassisk Oceanisk folkefjendepolitik, hvor Putin er Storebror og Berezovsky er Goldstein. Desuden er det fandeme ikke "pres" at udvise fire diplomater som straf for at myrde en kritiker i éns eget land. Det er et velafvejet svar, og kunne sagtens have været stærkere.

- Dette er et psykologisk problem. Men desværre udmøntes Storbritanniens politik i øjeblikket fuldstændig uden hensyn til psykologi - og det er en fejl, mener Rudolph Thorning-Petersen.

Rudolph burde støve sine psykologibøger om social interaktion af. Bøllen har psykologiske årsager (mindreværd) til de fysiske problemer han skaber for/på andre, og for hans egen og andres skyld skal han stoppes, før han kommer for godt igang.

- Havde jeg været britisk udenrigsminister, havde jeg udtrykt en dyb beklagelse af, at russerne ikke ville deltage i et forsøg på at opklare en forbrydelse, der er begået på britisk jord.

Som om polonium-210 kunne være skaffet uden hjælp fra den russiske stat. Ikke nødvendigvis med diktatorens billigelse, det er muligt visse afdelinger handlede på egen hånd, det er sket før. Men at kilden var Rusland, ingen tvivl. Deres obstruktion, og Lugovois trusler trusler sidenhen, bekræfter det kun. Hvis folk skjuler noget, er det fordi de har noget at skjule. Libby.

Konsekvensen af briternes seneste skridt bliver ikke en 3. verdenskrig. Men det vil få økonomiske konsekvenser for Storbritannien såvel som resten af Europa, mener diplomaten.

Storbritannien er ikke kunde hos Gazprom, det er Tyskland og resten af Mellem- og Østeuropa. Og økonomi fungerer begge veje, så hvis der er konsekvenser, bæres de af begge parter. Og Ruslands økonomi er langt mere sårbar overfor en eventuel handelsstandsning.

Rusland vil efter al sandsynlighed lukke af for udenlandske investeringer - det vil koste europæiske virksomheder milliarder af kroner.

Og vil koste Rusland langt mere, proportionelt.

Eks-ambassadøren stiller sig uforstående overfor EU og USA's generelt hårde kurs overfor Rusland. Den står i skærende kontrast til den bløde linje, man har valgt over for Kina, som i demokrati og menneskerettigheder ligger langt efter Rusland.

Mig bekendt har EU og OECD behandlet Rusland med fløjlshandsker, på trods af grusomhederne i Tjetjenien, og andet totalitært møg. Kina har fået ligeså god behandling.

Hvis resultatet bliver et nervøst økonomisk miljø i Rusland, er jeg aldeles tilfreds. Des færre økonomiske bånd EU har til Rusland, des bedre. Atomkraft nu, tak.

2 kommentarer:

  1. "Det var et tegn på total mangel på indsigt i russisk mentalitet, da den britiske udenrigsminister, David Miliband i går valgte at smide fire russiske diplomater ud af landet."

    For der skal da selvfølgelig være plads til at Rusland myrder borgere i andre lande. Det må man bare acceptere, for sådan er russisk mentalitet nu engang.

    Det var da vist et mangel på indsigt overhovedet at interviewe manden :-)

    SvarSlet
  2. Og måske diplomater er gode forhandlere, men elendige analytikere. Men topdiplomat er han, og det var han sikkert god til. Ikke som Craig Murray. Han var en dårlig diplomat.

    SvarSlet