fredag den 20. juli 2007

Wow

Glem alt om magtens tredeling, og statens tre ligestillede og uafhængige grene. Bush-administrationen har hermed erklæret, på basis af en enkelt juridisk rådgivers mening fra Justitsministeriet i 1984, at den dømmende magt (Justitsministeriet) ikke må adlyde den lovgivende magts (Kongressen og Senatet) ordrer om at bringe en tjenestemand fra den udøvende magt (Bush-administrationen) foran retten, under anklage for foragt for Kongressen, hvis præsidenten har påkaldt sig 'executive privilege' i sagen, for eksempel som svar til en stævning (subpoena) fra den lovgivende magt.

I praksis: Bush skal blot sige 'executive privilege', så slipper han afsted med hvad som helst.

Wow. Men en ganske naturlig konsekvens af Bush/Cheneys neandertalholdning til lov og orden. Som en vis David Rifkin, der var ansat under Reagan og Bush Sr. siger:

In practical terms, he said, "U.S. attorneys are emanations of a president's will."

Ja så. Men fuldstændig på linie med politiseringen af Justitsministeriet og de offentlige anklagere over hele USA. Hvis justitsministeren tog sit hverv alvorligt, ville han blæse præsidenten et langt stykke og følge lovens bogstav. Men justitsministeren er Alberto Gonzales, og Bush's trofaste tjener siden de glade dage i Texas. USA er en bananrepublik, styret af bananrepublikanere.

Tilføjelse: Glenn Greenwald er på pletten.

0 kommentarer:

Send en kommentar