tirsdag den 10. juli 2007

Folk må tro hvad de vil

Kommentar til det her, om hvordan mange af USAs krigstilhængere tror at der blev fundet WMD, at Saddam Hussein og al-Qaeda arbejdede sammen, alt det skidt. Det minder mig meget om hvordan rigtigt mange arabere simpelthen ikke vil tro på at 9-11 blev ført ud i livet af muslimske saudier. Det må have været zionister eller amerikanere, for gode muslimer ville aldrig gøre sådan noget. De ville heller aldrig nogensinde bombe moskeer.

Mere om ansvarsforskubbelse, selvkritik og virkelighedsfornægtelse senere.

2 kommentarer:

 1. Det er en mærkelig sammenligning du foretager.

  Vi ved at 9/11 blev foretaget af saudiske muslimer. En kendsgerning.

  Det sammenligner du med "mange af USAs krigstilhængere tror at der blev fundet WMD, at Saddam Hussein og al-Qaeda arbejdede sammen, alt det skidt".

  Vi kan ikke konstatere med sikkerhed, at Saddam Hussein ikke havde WMD, men det er overvejende sandsynligt. Det er dog en kendsgerning at Baath-regimet havde klare planer for anskaffelse, ligesom det er en kendsgerning at Baath-regimet havde haft kontakt med al-qaeda.

  Det betyder absolut ikke at Irak stod bag 11/9, og amerikanske politikere har givet udnyttet forvirringen, men det er vigtigt at få mellemregningerne med.

  - Det irakiske regime havde på et tidspunkt kontakt med al-qaeda.

  - Det irakiske regime havde klare planer om mobilisering ift. wmd.

  Disse oplysninger er essentielle, idet invasionen af Irak jo netop blev foretaget på baggrund af sikkerhedsrådsresolution 1441, som påligger Irak bevisbyrden og giver landet et ultimatum i den henseende.

  Irak-krigen var en naturlig konsekvens af et længere forløb. At demokratiseringen ikke går ubesværet er beklageligt, men alternativet var ikke nye trusler i FN-regi, men tæppebombninger med store (større) konsekvenser for civilbefolkningen.

  SvarSlet
 2. Det møg gider jeg ikke have på min blog. Der var intet forbandet samarbejde mellem Saddam og AQ, det er en af de største løgne i nyere tid. Hele det skidt er åbenbart baseret på at Kurdistan-baserede Zarqawi en gang var i Baghdad for at blive behandlet på hospital, og et ubekræftet møde i, hvor var det, Østrig tror jeg. Enhver ærlig Mellemøst-ekspert vil fortælle dig at en sekulær og paranoid diktator som Saddam aldrig ville røre med en ildtang ved salafi som AQ, fordi de er gale hunde, rene nihilister. De eneste der har været tossede nok til at samarbejde med dem var talebanerne. AQ er fjender af Hamas, det burde sige dig lidt. Saddams Ba'ath parti var nominelt socialistisk, og dets udrensninger i 70'erne gik ud på at fjerne alle virkelige og potentielle trusler, inkl. tilløb til Broderskabet. Forbindelsen til AQ er grebet ud af den blå luft.

  Der blev ikke fundet WMD, men mange tror der blev. Det er selvbedraget.

  invasionen af Irak jo netop blev foretaget på baggrund af sikkerhedsrådsresolution 1441

  Sikkerhedsresolution min bare. Bush har vist masser af gange at FN rager ham, FNs autoritet blev fuldstændigt overløbet. Først Hans Blix, FNs våbeninspektør, der sagde at det der var, var ved at blive ødelagt, som invasionen også viste. Så Sikkerhedsrådet, der ikke gav lov til invasion, men det var ligemeget. Spørg dig selv hvorfor vi ikke har invasionsplaner mod nogle af de 30 andre lande der i dette sekund bryder Sikkerhedsrådsresolutioner.

  At demokratiseringen ikke går ubesværet er beklageligt

  Der foregår ingen demokratisation. Ingen. Det hele er et skuespil, parlamentet er en farce. Magten er hos våbnene og militserne. Vi beklager.

  SvarSlet